Viduramžiais, kai dar nebuvo naudojama šakutė, stalo serviravimo nereikėjo, kadangi kiekvienas svečias, ateidamas pietų ar vakarienės, atsinešdavo savo peilius (šakutė Italijoje kaip stalo įrankis buvo įvesta XI amžiuje). Stalo serviravimo papročiai ir technika pradėta plėtoti Viktorijos epochos metu (XIX a., Didžioji Britanija).
Labai svarbu valgančiojo nuotaika ir dvasinė būsena, nes įsisavinant maisto medžiagas aktyviai dalyvauja žmogaus nervų sistema. Todėl maistingas, skaniai pagamintas maistas, unikalūs patiekalai turi būti lankytojams pateikti patogiuose induose, gražiai papuošti ir sudėti ant estetiškai padengtų stalų. Aplinka ir maistas turi teikti kuo didesnį emocinį pasitenkinimą, indai ir stalo įrankiai – tinkami, visuomet patogūs ir nesunkiai naudojami.
Mūsų gimnazijos penktų klasių mokiniai savo serviruotų stalų idėjomis nori pasidalinti su jumis ir kviečia į virtualią parodą.
Technologijų mokytoja metodininkė Lina Andriukevičienė